ZKDLJ-JSKD

  • Povečaj velikost črk
  • Privzeta velikost črk
  • Zmanjšaj velikost črk
Domov Obvestila Arhiv 14. KOROŠKI KULTURNI DNEVI V LJUBLJANI

14. KOROŠKI KULTURNI DNEVI V LJUBLJANI

Spoštovani prijatelji slovenske koroške kulture!

Vljudno Vas v imenu Društva slovensko-avstrijskega prijateljstva vabim na 14. Koroške kulturne dneve v Ljubljani s petimi prireditvami, z razstavnega , književnega in glasbenega področja. Vabila na dogodke in več informacij najdete v prilogah. Zelo zanimiv bo tudi skupni koncert Jazz Ravne iz naših Raven in mladinskega pevskega zbora iz Celovca. V pevski in jazz instrumentalni izvedbi nam bodo zaigrali in zapeli osem priredb slovenskih narodnih pesmi. Koncert bo v torek, 12. aprila ob 19.00 uri v Centru kulture Španski borci v Mostah. Vstop je prost. Povabite zlasti mladino.

Ostali dogodki:

v četrtek, 7. aprila ob 18.00 literarni večer Mlada slovenska pesniška beseda na avstrijskem Koroškem, dvorana Društva slovenskih pisateljev, Tomšičeva 12 (vabilo v pripetku Zgibanka pesnika 4 str.pdf)

V soboto, 9. aprila ob 10.30 in 11.30 lutkovna predstava za otroke Petelin, vladar sveta; dvorana Pirueta, OŠ Prežihov Voranc, Prežihova 8 (vabilo v pripetu "Petelin - plakat.doc)

v sredo, 13. aprila ob 10.30 predstavitev knjig in zgoščenk, v prostorih Svetovnega slovenskega kongresa (Cankarjeva 1), (vabilo v pripetki Klub koroških Slovencev v Ljubljani.doc)


Vstop na vse prireditve je  prost, razen na zelo zanimiv koncert MePZ Podjuna in Rožanskih muzikantov, t.j. KOROŠKI VEČER, ki ga prirejamo v soboto, 16. aprila ob 19. uri v Cankarjevem domu. S popularnima pesmima Rož, Podjuna, Zila in Ob reki Dravci bomo zaključili 14. KKD.  Vstopnice po pet eurov lahko že kupite pri blagajni Cankarjevega doma.

Prilagam program-plakat, galerijski list in dva koncertna lista.

Lep pozdrav!

Lovro Sodja, predsednik DSAP

soorganizator dogodkov je Klub koroških Slovencev v Ljubljani


 

Vsebine