ZKDLJ-JSKD

  • Povečaj velikost črk
  • Privzeta velikost črk
  • Zmanjšaj velikost črk
Domov Obvestila Arhiv BACHOVE PÄRTITURE, koncert zborovske glasbe

BACHOVE PÄRTITURE, koncert zborovske glasbe

Komorni zbor DEKOR vabi na koncert BACHOVE PÄRTITURE, baročni moteti in sodobne zvočne miniature. Dirigent Sebastjan Vrhovnik.


BLED, 28. marec 2016, 20.00
Cerkev sv. Martina

LJUBLJANA, 9. april 2016, 19.30
Cerkev sv. Jakoba, Gornji trg


Domen Marinčič  
violon

Tomaž Sevšek Šramel  
orgelski pozitiv, orgle

_____________


PREVALJE*, 17. april 2016, 19.00
Cerkev sv. Device Marije na Jezeru
*Koncert v organizaciji KD Mohorjan

Tilen Bajec  
orgle

_____________


PROGRAM:
J. S. Bach, A. Pärt, J. L. Bach, J. Pachelbel, J. M. Bach
Več prvih izvedb v Sloveniji

O PROGRAMU

V letošnji sezoni bodo pevci Komornega zbora DEKOR pod vodstvom gostujočega dirigenta Sebastjana Vrhovnika izvedli nov program z naslovom BACHove PÄRTiture – Baročni moteti in sodobne zvočne miniature. Z glasbo kontrastov – razgibane baročne motete bodo združili z minimalističnim zvočnim svetom Arva Pärta – se bodo predstavili v različnih krajih po Sloveniji. Z njimi bodo sodelovali mednarodno priznana instrumentalista za staro glasbo Domen Marinčič na violonu (it. violone, basovsko godalo za izvajanje renesančne in baročne glasbe) in Tomaž Sevšek Šramel na orgelskem pozitivu in orglah (Trst, Bled, Ljubljana) ter med slovenskimi zbori uveljavljeni gostujoči pianist in organist Tilen Bajec na orglah (Prevalje). Novembra 2016 bodo z osrednjo skladbo tega programa (J. S. Bach: Jesu, meine Freude, BWV 227) demonstracijski zbor na 1. Državnem tekmovanju Mateja Hubada za slovenske zborovodje Zvok mojih rok.

Naslov BACHove PÄRTiture izpostavlja osrednje avtorje skladb tokratnega koncertnega sporeda. V ospredju je kontrast med razgibanimi baročnimi moteti (predvsem) skladateljev rodbine Bach ter zvočnim minimalizmom estonskega skladatelja Arva Pärta. Bogate baročne harmonije svoje nasprotje srečajo v ponotranjenem, meditativnem vzdušju glasbe 21. stoletja, s čimer program nudi edinstven vpogled v ustvarjanje sakralne glasbe v različnih glasbenih obdobjih. Tematika stvarjenja iz prvega zborovega projekta se tokrat nadaljuje v razmislek o svetu in svetem, navdušen vzklik veselja se preplete s tišino in mirom.

Več: Facebook – Komorni zbor DEKOR
 

Vsebine