ZKDLJ-JSKD

  • Povečaj velikost črk
  • Privzeta velikost črk
  • Zmanjšaj velikost črk
Domov Obvestila Dogodki
Dogodki

NOVA SEZONA SAKRALNEGA ABONMAJA URŠULINSKEGA KULTURNEGA CENTRA 2019/2020

Z mesecem oktobrom Uršulinski kulturni center začenja novo sezono Sakralnega abonmaja. Tudi letos vas vabijo, da se jim vsak mesec, od oktobra do maja, pridružite pri odkrivanju lepote besede, podob in simbolov, ki jih v sebi nosi in razodeva sakralna glasba. Na prvem koncertu bodo nastopili baritonist Lucas Somoza Osterc, basbaritonist Marko Fink in organist Gregor Klančič. Prisluhnili bomo duhovnim pesmim Huga Wolfa, evharističnim pesmim koroškega skladatelja Antona Nageleta ter Marijinim pesmim. Koncert bo v sredo 23. oktobra. 2019 ob 19.30. uri v uršulinski cerkvi Sv. Trojice v LjubljaniVstopnine ni, zaželeni so prostovoljni prispevki! Vabilo najdete v priponki.

Priponke:
Prenesi to datoteko (Vabilo.jpg)Vabilo.jpg[ ]863 Kb
 

ŽLAHTNE MISLI V MODRI IN SREBRNI KOPRENI

Javni sklad RS za kulturne dejavnosti – območna izpostava Ljubljana vabi na literarno popoldne Žlahtne misli v modri in srebrni kopreni v Galerijo Družina, Krekov trg 1, Ljubljana v četrtek, 3. oktobra 2019, ob 17. uri. Glasbeni uvod: Krištof Strnad (kitara). JSKD OI Ljubljana kreativno povezuje literarne ustvarjalce MOL-a na območnem srečanju za odrasle. Z letošnjo strokovno spremljevalko slovensko pisateljico, pesnico, dramatičarko, lektorico in prevajalko Jano Kolarič pozornost posveča besedilom namenjenim našim najmlajšim – literaturi za otroke, osredotočeno na kratko zgodbo, pravljico, dramsko besedilo in poezijo. Literarno popoldne bodo sklenile ŽLAHTNE MISLI V MODRI IN SREBRNI KOPRENI, ko bodo udeležnci natečaja v sproščenem vzdušju javno brali svoja besedila. Vabilo najdete v priponki.

Priponke:
Prenesi to datoteko (Vabilo.jpg)Vabilo.jpg[ ]2844 Kb
 

OBLO IN OGLATO - TEMATSKA RAZSTAVA JSKD OI LJUBLJANA

Javni sklad RS za kulturne dejavnosti – območna izpostava Ljubljana vabi na odprtje območne tematske razstave Oblo in oglato v Galerijo Družina, Krekov trg 1, Ljubljana v ponedeljek, 30. septembra 2019, ob 17. uri. Razstava bo na ogled do sobote, 5. oktobra 2019, med tednom od 9. do 17. ure, v soboto pa od 9. do 12. ure.  JSKD OI Ljubljana otvarja sezono z likovno dejavnostjo. Tematski natečaj  z izbrano temo OBLO IN OGLATO je ustvarjalcem ponudil izziv, ki razširja njihovo likovno in miselno obzorje in jih spodbudi k iskanju novih rešitev in spoznanj o možnostih ustvarjalnega izražanja. Dvanajst razstavljenih del bo komentirala mag. Nuša Lapajne Čurin, akademska slikarka in odlična pedagoginja, ki razstavlja in deluje doma in v tujini, v Ljubljani pa vodi svojo slikarsko šolo.

Priponke:
Prenesi to datoteko (vabilo OBLO IN OGLATO.pdf)vabilo OBLO IN OGLATO.pdf[ ]2845 Kb
 

KONCERTI NA LJUBLJANICI

Koncerti na Ljubljanici bodo tudi v letu 2019 razveseljevali domačine in turiste z godbeno glasbo na vodi. Ljubljanski orkestri bodo igrali na barki po Ljubljanici, ki pluje od Prulskega do Zmajskega mostu in nazaj, s pričetkom ob 18. uri.