ZKDLJ-JSKD

  • Povečaj velikost črk
  • Privzeta velikost črk
  • Zmanjšaj velikost črk
Domov Obvestila Aktualno
Aktualno

FOTOKOPIRNI STROJI NA VOLJO ZA DRUŠTVA

Iz centra za informatiko MOL so sporočili, da imajo na voljo odpisane fotokopirne stroje, ki pa so še funkcionalni. Opis: višina: 1,2 m, širina in dolžina 60x60 cm, znamke Canon, črno – belo fotokopiranje, obojestransko, A3 in A4. Če katero društvo želi fotokopirni stroj, naj sporoči na kontakte zveze: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript. ali 040 160 514(Maja Papič, sekretarka).

 

LIKOVNA ŠOLA JSKD OI LJUBLJANA

Likovna šola  bo potekala ob ponedeljkih (12., 19. in 26. november, 3. december) dopoldan med 10. in 11.30 uro v prostorih Skladovnice JSKD na  Beethovnovi 5, v središču Ljubljane. Mentorstvo bo prevzela mag. umetnosti Nuša Čurin Lapanje, s katero so oblikovali program ˝KOLAŽ IN ASEMBLAŽ˝. Poudarek bo na kompoziciji in umestitvi posameznih kosov na slikovno površino ter na materialu, ki se ga bo lepilo na podlago in likovna ter simbolna konotacija nekaterih segmentov. 

Priponke:
Prenesi to datoteko (Likovna šola JSKD.pdf)Likovna šola JSKD.pdf[ ]566 Kb
Prenesi to datoteko (Prijavnica.pdf)Prijavnica.pdf[ ]220 Kb
 

IZOBRAŽEVANJE NA TEMO VARSTVA OSEBNIH PODATKOV

Na spletnih straneh CNVOS-a je objavljen vabilo na delavnico o novostih varstva podatkov v nevladnih organizacijah. Delavnica je namenjena predsednikom društev, direktorjem zavodov, članom upravnih in nadzornih pisarn ter sekretarjem, in nasploh vsem, ki delate z osebnimi podatki. Z Matejem Verbajsom, vodjem pravne službe CNVOS, boste analizirali in iskali rešitve za najpogostejše situacije v nevladnem sektorju. 

 

ŠTUDIJA: VREDNOST IN VREDNOTE KULTURE

Iz spletnih strani CNVOS-a: Iz Asociacije obveščajo, da je Evropska mreža Culture Action Europe v sodelovanju z Budapest Observatoryem iz Madžarske pripravila poglobljeno študijo z naslovom Vrednost in vrednote kulture. Kot so ob objavi zapisali na spletni strani Asociacije, gre za temeljen zagovorniški pripomoček, ki natančno analizira različne pozitivne vidike, ki jih v družbo prinašata kultura in umetnost. Študija je dostopna na tej povezavi.


 

VABILO DRUŠTVOM K SODELOVANJU V PROJEKTU SOPA

Nacionalni inštitut za javno zdravje vabi k sodelovanju kulturna društva v okviru projekta SOPA – Skupaj za odgovoren odnos do pitja alkohola. Namen je spodbujanje zdravega načina življenja v okviru lastnih dejavnosti. Projekt SOPA se v letih 2018 – 2020 izvaja v 18-ih lokalnih skupnostih, v katerega so vključeni izvajalci iz različnih področij – šport, kultura, dobrodelnost, duševno zdravje ipd.  

Društva lahko sodelujete s promocijo gradiv SOPA na svojih nastopih, razstavah, koncertih, s sodelovanjem na dogodkih SOPA, morda celo s pripravo produkcije na temo alkoholne problematike v Sloveniji ali nasploh zdravega sloga življenja. Sodelovanje je honorirano, vključuje pa tudi določene obveznosti, kot je udeležba na sestankih, usposabljanjih, priprava poročila, ipd.