ZKDLJ-JSKD

  • Povečaj velikost črk
  • Privzeta velikost črk
  • Zmanjšaj velikost črk
Domov Obvestila Aktualno
Aktualno

SPLETNA REVIJA PRIMUS VABI K ODDAJI PREDLOGOV ZA OBJAVO VSEBIN S PODROČJA LJUBITELJSKE KULTURNE DEJAVNOSTI

Uredništvo spletne revije Primus – revija za ljubiteljsko kulturno dejavnost vabi vse predstavnike zvez kulturnih društev k oddaji predlogov za objavo vsebin v Primusu s področja ljubiteljske kulturne dejavnosti. Lahko podate predloge za članke, predvsem v zvezi z dogajanjem na področju kulture v vašem lokalnem okolju. Problemski in kritični članki so zelo zaželjeni, ki odslikavajo realno stanje kulturnega utripa v lokalnih okoljih. Morda ima kdo idejo za recenzijo kakšne zanimive in kvalitetne ljubiteljske produkcije, reportažo zanimivega projekta, dogodka, ustvarjalca …? Je morda vaše društvo kje gostovalo ali prejelo kakšno priznanje za dosežek doma ali v tujini? Dobrodošle so tudi daljše razprave s področja kulture ali morda predelava kakšnih arhivskih zapisov s področja ljubiteljske kulture. Praznuje kakšno društvo v vašem kraju jubilej? Spodbudite jih k promociji v Primusu, kjer lahko objavimo članek o društvu s fotografijami.

 

RAZPIS JSKD ZA IZBOR KULTURNIH PROGRAMOV/PROJEKTOV NA PODROČJU LJUBITELJSKIH KULTURNIH DEJAVNOSTI

Javni sklad RS za kulturne dejavnosti objavlja javni programski razpis za izbor kulturnih programov/projektov na področju ljubiteljskih kulturnih dejavnosti na območju Mestne občine Ljubljana, ki jih bo sofinanciral v letu 2019. Namen je spodbujanje ljubiteljske kulturne dejavnosti na območju Mestne občine Ljubljana s sofinanciranjem programov kulturnih društev in njihovih zvez. Rok za prijavo na razpis je 23.4.2019. Vse o razpisu si lahko preberete TUKAJ. 

 

JAVNI RAZPIS ZA ŠTIPENDIJE ZA SPECIALIZIRANE POKLICE V KULTURI 2019 / 2020


Na spletni strani Ministrstva za kulturo je objavljen Javni razpis za štipendije za specializirane poklice v kulturi 2019/2020. Štipendije za usposabljanje ali izobraževanje v tujini so namenjene za pridobitev dodatnih znanj, potrebnih za opravljanje specializiranih poklicev v kulturi, ki traja od 3 do 12 mesecev v časovnem obdobju med 1. 6. 2018 in 30. 6. 2020, za katerega izobraževalna institucija izda potrdilo o zaključenem programu.

 

SODELUJTE V TEDNU LJUBITELJSKE KULTURE 2019

Javni sklad Republike Slovenije za kulturne dejavnosti (JSKD) in Zveza kulturnih društev Slovenije (ZKDS) vabita vse kulturne ustvarjalce, da se s svojimi dogodki od 17. do 26. maja 2019 pridružite Tednu ljubiteljske kulture (TLK). TLK v letu 2019 v središče postavlja plesno dejavnost. Sodelujejo lahko kulturna društva in zveze, lokalne skupnosti, etnične skupine, ki živijo v Sloveniji, slovenski ustvarjalci v drugih državah, posamezniki ter izobraževalne in kulturne ustanove z dogodki iz vseh kulturnih dejavnosti. Sodelujete lahko s programom, ki vam najbolj ustreza – s predstavo, koncertom, z razstavami, delavnicami, kulturnim programom, pogovori z zanimivimi kulturniki, javno vajo ali dnem odprtih vrat. Del projekta postanete s prijavo dogodka na spletni strani TLK: http://tlk.jskd.si/

 

VOLITVE V ORGANE ZVEZE KULTURNIH DRUŠTEV LJUBLJANA

Upravni odbor Zveze kulturnih društev Ljubljana vabi člane in članice kulturnih društev h kandidaturi za člane upravnega odbora, nadzornega odbora in častnega razsodišča Zveze kulturnih društev Ljubljana. Rok prijave je do 12.4.2019, volilna skupščina bo 24.4.2019.