ZKDLJ-JSKD

  • Povečaj velikost črk
  • Privzeta velikost črk
  • Zmanjšaj velikost črk
Domov Obvestila Aktualno
Aktualno

DELAVNICA »KAJ PRINAŠA ZAKON O NVO?«

Društvo Asociacija organizira brezplačno delavnico »Kaj prinaša zakon o NVO?«, kjer bodo naslovljena relevantna vprašanja vezana na sprejetje Zakona o nevladnih organizacijah. Nevladne organizacije, ki imajo status organizacije v javnem interesu imajo namreč časa samo še do 31. marca 2019 da prilagodijo svoje statute, sicer lahko ostanejo brez omenjenega statusa. Delavnica bo potekala 23. januarja 2019 od 12.30 do 15.30 na Slomškovi 18 v Ljubljani (Stara mestna elektrarna – Sindikalna dvorana). Rok prijave na delavnico je 21. januar 2019 oziroma do zapolnitve prostih mest na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript. .

 

DELAVNICA »KAKO DO STATUSA SAMOZAPOSLENEGA V KULTURI?«

Društvo Asociacija v okviru Servisa za ustvarjalce, ki je del projekta »Servis za samozaposlene iz kulture in kreativnih industrij«, ki ga sofinancira Ministrstvo za javno upravo RS prireja prvo (v seriji šestih) brezplačno delavnico »Kako do statusa samozaposlenega v kulturi?«, ki bo potekala 31. januarja na Dalmatinovi ulici 4 (6. nadstropje) od 12.00 do 15.00. Na delavnico se morate prijaviti do 25. januarja oziroma do zapolnitve prostih mest na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript. .

 

PRIZNANJA ZVEZE KULTURNIH DRUŠTEV LJUBLJANA - NAGRAJENCI V LETU 2019

Objavljamo imena društev in posameznikov/posameznic, prejemnike/prejemnice priznanj Zveze kulturnih društev Ljubljana za dosežke na področju ljubiteljske kulturne dejavnosti v MOL. Podelitev priznanj bo v torek, 5.2.2019, ob 19.00, v Atriju Mestnega muzeja Ljubljana. Kulturni program: Pevska skupina Cintare. Goste in nagrajence bo nagovorila mag. Mateja Demšič, vodja oddelka za kulturo MOL. Lepo vabljeni člani/članice kulturnih društev, prijatelji, sorodniki, znanci, vsi, ki se ljubiteljsko ali profesionalno ukvarjate s kulturo in umetnostjo, in vsi, ki vam je kultura in umetnost na kakršen koli način blizu.  Svojo prisotnost potrdite do torka, 29.1.2019 na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript. ali po tel. 040 160 514 (Maja Papič, sekretarka). Vabilo je v prilogi.

 

IZOBRAŽEVANJE S PODROČJA PLESA »PLESNA UMETNOST V PREDŠOLSKEM OBDOBJU«

Na Srednji vzgojiteljski šoli, gimnaziji in umetniški gimnaziji Ljubljana bodo v mesecu januarju 2019 izvedli osemurno izobraževanje s področja plesa »Plesna umetnost v predšolskem obdobju«, namenjeno strokovnim delavcem in delavkam v vrtcu. Izobraževanje bo potekalo v dveh zaporednih terminih po 4 ure (petek, 18. 1. 2019 in petek,25. 1. 2019) z začetkom ob 16.15. Izobraževanje bo potekalo v telovadnici Srednje vzgojiteljske šole, gimnazije in umetniške gimnazije Ljubljana na Kardeljevi ploščadi 28a, 1000 Ljubljana. Prijave so v sistemu KATIS možne do 14. 1. 2019 (oz. do zapolnitve mest), kotizacija znaša 13,73 EUR in se plača po izvedbi. Prijavljeni udeleženci bodo 15. 1. 2019 dobili podrobnejša navodila glede izvedbe izobraževanja.

Priponke:
Prenesi to datoteko (Vabilo.pdf)Vabilo.pdf[ ]214 Kb
 

IZID PUBLIKACIJE RUSALKA IN BOTRA ZIMA

V kulturno - zgodovinskem društvu Rusalka so izdali eno izmed štirih publikacij, ki je namenjena našim najmlajšim. Prva publikacija nosi naslov Rusalka in botra Zima, v njej pa sta dve pravljici, dve pesmi in kup ugank, križanka, labirint ter druge vesele igrice, ki bodo otrokom krajšale dolge zimske dni.