ZKDLJ-JSKD

  • Povečaj velikost črk
  • Privzeta velikost črk
  • Zmanjšaj velikost črk
Domov Obvestila Aktualno
Aktualno

VABILO NA SREČANJE Z DRUŠTVI 2018

Javni sklad RS za kulturne dejavnosti – območna izpostava Ljubljana in Zveza kulturnih društev Ljubljana vabita po Ta veselem dnevu kulture 2018 na tradicionalno srečanje z društvi, ki bo v četrtek, 6. decembra ob 19. uri v KREATORIJU Dijaškega doma Ivan Cankar, Poljanska cesta 26, Ljubljana. V kulturnem programu si bomo v Cankarjevem letu ogledali gledališko predstavo  po motivih Ivana Cankarja  Hiša Marije Pomočnice – INDIGO , v izvedbi mladinskega gledališča teatra Pozitiv, Dijaškega doma  Ivan Cankar. Po končani predstavi bomo predstavili program dela območne izpostave JSKD Ljubljana in ZKD Ljubljana za prihajajoče leto 2019 in podelili priznanja kulturnim društvom, ki v letošnjem letu praznujejo obletnico delovanja – 10/ 20/ 25/ 30/ 40  let.

Priponke:
Prenesi to datoteko (Vabilo.pdf)Vabilo.pdf[ ]137 Kb
 

PODALJŠAN ROK ZA ODDAJO PREDLOGOV ZA PRIZNANJA

Obveščamo vas, da je rok za oddajo predlogov za podelitev priznanj Zveze kulturnih društev Ljubljana v letu 2019 podaljšan do torka, 20.11.2018. RAZPIS IN VEČ INFORMACIJ.

 

USKLAJEVANJE STATUTOV GLEDE NA NOVI ZAKON O NEVLADNIH ORGANIZACIJAH

V prilogi je priporočilo zvezam in kulturnim društvom glede usklajevanja temeljnih aktov oz. statutov z ozirom na novi Zakon o nevladnih organizacijah, oz. kateri pogoji morajo biti izpolnjeni, da lahko ta status obdržijo. Kulturna društva in njihove zveze s statusom društva v javnem interesu morate svoje akte uskladiti s pogoji, ki veljajo za podelitev statusa nevladne organizacije v javnem interesu po Zakonu o nevladnih organizacijah (ZNOrg) najkasneje do 31.3.2019.

 

ODDELEK ZA UMETNOSTNO ZGODOVINO FF VABI NA PREDAVANJE

Oddelek za umetnostno zgodovino Filozofske fakultete UL naslednji petek, 16. 11. 2018 ob 17.40 vabi na predavanje dr. Ritwija Bhowmika (Kanpur, Indija) z naslovom Elusive Heritage Transformations: A study of Bengali Patuas and Patachitra of Bengal. Predavanje bo v predavalnici 343 na Filozofski fakulteti. Dogodek se objavlja na željo Oddelka za umetnostno zgodovino Filozofske fakultete.

Priponke:
Prenesi to datoteko (Vabilo.pdf)Vabilo.pdf[ ]411 Kb
 

KAKO NAVDUŠITI SPONZORJA ALI DONATORJA

CNVOS v novembru za vas pripravlja 3-dnevno delavnico, ki je namenjena prav vsem nevladnim organizacijam: projektna svetovalka CNVOS, Veronika Vodlan, vas bo naučila, kako navdušiti sponzorje ali donatorje. Na svojih in drugih primerih boste spoznavali, kako se pripraviti na pridobivanje sredstev, kako prepoznati dobre sponzorje, kako jih nagovoriti, in kako oblikovati privlačne, prepričljive in dobičkonosne predstavitve.