ZKDLJ-JSKD

  • Povečaj velikost črk
  • Privzeta velikost črk
  • Zmanjšaj velikost črk
Domov Obvestila Aktualno
Aktualno

ODKUP HRVAŠKIH NARODNIH NOŠ

Međimursko folklorno društvo Ljubljana poziva vse folklorne skupine, ki imajo v lasti hrvaške narodne noše in jih več ne potrebujejo, da pokličejo  na tel. (Frida Car, gsm. 064/142-109, ker bi rado odkupilo nekaj noš, po eno nošo iz vsake regije Hrvaške.

Priponke:
Prenesi to datoteko (HRVAŠKE NOŠE.doc)HRVAŠKE NOŠE.doc[ ]232 Kb
 

SKUPNI SPORAZUM Z ZAVODOM IPF

V začetku leta 2017 je stopil v veljavo nov skupni sporazum, ki so ga podpisali Zavod IPF kot zastopnik imetnikov sorodnih pravic z Zvezo kulturnih društev Slovenije, Javnim skladom RS za kulturne dejavnosti in Zvezo društev upokojencev Slovenije kot zastopniki uporabnikov. Gre za Skupni sporazum za določitev višine nadomestil za javno priobčitev fonogramov. Ta se nanaša na prireditve, ki jih organizirajo ljubiteljska kulturna društva in predvideva nižji obračun nadomestila na nekaterih prireditvah, kjer so fonogrami (posneta glasba) ključnega pomena oziroma se uporabljajo kot del prireditve.

 

SKUPNI SPORAZUM Z ZAVODOM IPF

Zavod za uveljavljanje pravic izvajalcev in proizvajalcev fonogramov Slovenije (Zavod IPF) in Zveza kulturnih društev Slovenije sta podpisala Skupni sporazum za določitev višine nadomestil za javno priobčitev fonogramov na prireditvah razvedrilne narave. Sporazum je objavljen na spletni strani www.zavod-ipf.si.

 

SKUPNI SPORAZUM Z ZDRUŽENJEM SAZAS

Obveščamo vas, da je od  24.1.2014 v veljavi nov SKUPNI SPORAZUM O UPORABI GLASBENIH AVTORSKIH DEL IZ REPERTOARJA ZDRUŽENJA SAZAS V OBLIKI JAVNEGA IZVAJANJA GLASBE V OKVIRU KULTURNE DEJAVNOSTI, KI JO IZVAJAJO KULTURNA DRUŠTVA IN UPOKOJENSKE KULTURNE SKUPINE. (v nadaljevanju sporazum)

Priponke:
Prenesi to datoteko (SPORAZUM SAZAS_KD2014.pdf)SPORAZUM SAZAS_KD2014.pdf[ ]11788 Kb
 

NIČ VAS NE STANE, DA STE DOBRODELNI!

Dragi prijatelji kulture,

V skladu s 142. členom Zakona o dohodnini – ZDoh-2 (UL RS, št. 117/06) lahko davčni zavezanec rezident zahteva, da se do 0,5 % dohodnine, odmerjene po tem zakonu od dohodkov, ki se vštevajo v letno davčno osnovo, nameni za financiranje splošno-koristnih namenov in za financiranje političnih strank in reprezentativnih sindikatov.

Tudi Zveza kulturnih društev Ljubljana (davčna št.: 35080493) je med tistimi upravičenci, katerim je mogoče nameniti del dohodnine. Več informacij o tem, kako poslati in izpolniti zahtevek ter kateri so tisti upravičenci, katerim je mogoče nameniti del dohodnine, najdete tukaj.