ZKDLJ-JSKD

  • Povečaj velikost črk
  • Privzeta velikost črk
  • Zmanjšaj velikost črk
Domov Kulturna društva Mešani pevski zbori

MEŠANI PEVSKI ZBOR GAMELJNE


Naslov:

KUD Gameljne
Srednje Gameljne 50
1211 Ljubljana Šmartno

Kont. os.:

Gregor Traven

e-pošta:

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript.Leta 1977 je Mešani pevski zbor Gameljne na željo krajanov, ljubiteljev petja in na pobudo takratnega predsednika Krajevne skupnosti Gameljne - Rašica Mirana Blaheta in vodje delegacije za kulturo Antonije Uran, začel prepevati z maloštevilnimi pevci.

Prvih enajst let je zbor deloval pod umetniškim vodstvom profesorice Olge Jama. Pet let je zbor vodil profesor Franc Slabe, za njim pa pet let profesorica Adrijana Batič. Zbor je nato prepeval pod umetniškim vodstvom Fernanda Mejisa, zdaj pa ga umetniško vodi Blaž Rojko.

Člani zbora smo neprofesionalni pevci, različnih poklicev in starosti. Naš repertoar obsega narodne, domoljubne in sakralne pesmi, segamo pa tudi po zahtevnejših umetnih pesmih. Z vsemi zborovodji smo dosegli kar nekaj uspehov. Leta 1986 smo sodelovali na prireditvi »Dosežki '86« v Cankarjevem domu. Ob desetletnici zbora smo za RTV Slovenija posneli osem pesmi in izdali kaseto z naslovom »Odmevi izpod Šmarne gore«. Redno smo in še sodelujemo na »Revijah občinskih pevskih zborov«, na »Taboru pevskih zborov« v Šentvidu pri Stični in organiziramo proslave v KS Gameljne - Rašica. Vsako leto priredimo več samostojnih koncertov in koncertov z drugimi zbori.

Za prihodnost imamo kar nekaj želja in načrtov. Ker smo eden redkih nosilcev kulture v našem kraju, želimo k sodelovanju pritegniti čimveč mladih pevk in pevcev. Želimo tudi, da bi nas naša zvesta publika še naprej podpirala in nam stala ob strani.

Zborovodkinja: Manca Podgornik