ZKDLJ-JSKD

  • Povečaj velikost črk
  • Privzeta velikost črk
  • Zmanjšaj velikost črk
Domov Kulturna društva Plesne skupine

MEĐIMURSKO FOLKLORNO DRUŠTVO LJUBLJANA

NASLOV:
Međimursko folklorno društvo Ljubljana
Planinska cesta 29
1231 Ljubljana Črnuče

KONTAKTNA OSEBA:    Ivan Car, predsednik. Telefon:  041 799 343 , e-naslov:  Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript.  

E-NASLOV:    Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript.

SPLETNA STRAN:   www.mfdl.si


Društvo smo ustanovili izključno s ciljem ohranjanja tradicije kulturne dediščine, izvorne folklore, međimurskih kol, plesov in pesmi, ki jih radi prenašamo med ljudi. Želimo obuditi stare običaje in navade svojega kraja. Ljudska međimurska noša je  eden izmed naših največjih zakladov. Vsak detajl je pomemben, za kar smo v društvu hvaležni naši Mariji Volavšek, ki skrbi za urejenost folkloristov na odru.

Svoje delo predstavljamo na folklornih manifestacijah in kulturnih srečanjih po Sloveniji, Hrvaški ter  izven meja  naših domovin. Posebno pozornost posvečamo odrski postavitvi. Lahko se pohvalimo, da smo septembra 2011 osvojili 1. mesto za scensko postavitev na internacionalnem festivalu folklore v Turčiji v konkurenci med 23 društev iz 13 držav. Scenska postavitev za žetvene plese je delo našega vodje, Ivana Carja. Letos, na regijskem srečanju folklornih skupin ter pevcev Ljudskih pesmi manjšinskih etničnih skupnosti »Sledi dedov in babic« smo se predstavili s spletom »Tam pri naši Muri«. Ponovno smo bili deležni pohval za odrsko postavitev, za kar je zaslužen Franjo Magaš, za izdelavo umetniške slike pa Sara Matušin. Enkrat na leto izdajajo časopis Folkloraš. 

 

Društvo zajema folklorno, pevsko, tamburaško, literarno dramsko in skupino ročnega ustvarjanja. Kontakte različnih sekcij najdete na spletni strani društva.