ZKDLJ-JSKD

  • Povečaj velikost črk
  • Privzeta velikost črk
  • Zmanjšaj velikost črk
Domov Kulturna društva Moški pevski zbori

KOMORNI MOŠKI ZBOR LEK

Naslov:

Pevsko društvo Lek
KMZ Lek
Verovškova ulica 57
1000 Ljubljana

Kont. os.:

Anton Tomec, predsednik

Telefon:

031 236 041

e-pošta:

   Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript.  

Kont. os.:

 SHAPE  \* MERGEFORMAT Branko Spruk

e-pošta:

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript.

Telefon:

041 436 089

Spletna stran:

www.kreart.si/pd_lekZačetki zasedbe segajo v leto 1978 in od takrat je zbor je snemal za radijski arhiv, sodeloval v kulturnem dogajanju v regiji, velika čast je bilo petje ob prvem obisku  papeža Janeza Pavla II v maju 1996. Slovensko moško petje je bilo predstavljeno v kneževini Liechenstein, naša pesem je odmevala tudi v Kanadi in ZDA, razveseljevala naše rojake v Berlinu, Koroški, pot nas je zanesla v Ennigerloh na sever Nemčije, v francosko Nico, v avstrijski letoviški biser ob jezeru Mondsee. Tudi v madžarskem Šarvarju smo pogosto v gosteh. Mnogo lepih pevskih poti in povsod smo bili izredno lepo sprejeti.

Zbor redno sodeluje na območni reviji Ljubljanski zbori, pripravljamo nastope v domovih starejših, sodelujemo v kulturnih utrinkih ob raznih slovesnostih, ob otvoritvah razstav. Seveda smo veseli, da nam vsako sezono uspe pripraviti več celovečernih koncertov, krona je seveda letni koncert, kjer se zbere krog stalnih in zvestih poslušalcev.  Zbor je izdal štiri  zgoščenke:  Ob jubileju, Na tujem in doma, Pesem pevcu srečo kaže, s programom četrte zgoščenke O Salutaris, je pevski sestav gostoval tudi po številnih cerkvah v Sloveniji in tujini.  Druga maša Charlesa Gounoda ob orgelski spremljavi je bila v živo posneta v cerkvi pri Sv.Trojici pri Lenartu..
V mednarodni konkurenci smo prejeli zlato plaketo Praga Cantat 2007, srebrni v dveh kategorijah  v Westlandu na Nizozemskem leta 2010, v letu 2013 pa ponovno  zlato, tokrat v slovaški Bratislavi.

Z nami vse od leta 1992 kot umetniški vodja dela prof. Milivoj Šurbek; z njim so povezani največji dosežki pevskega sestava, nadvse pa pevci cenimo tudi njegovo široko umetniško dušo.

Fotografija zbora je v prilogi. Logotip v prilogi.


Priponke:
Prenesi to datoteko (LOGOTIP_KMZ LEK.doc)LOGOTIP_KMZ LEK.doc[ ]35 Kb