ZKDLJ-JSKD

  • Povečaj velikost črk
  • Privzeta velikost črk
  • Zmanjšaj velikost črk
Domov Kulturna društva Plesne skupine

KUD SEVDAH

Kontakti: Kud Sevdah Ljubljana, Verovškova 38

Predsednik Mujo Perenda
T: 040 66 66 15
E-naslov:  Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript.   ali   Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript.     
Spletna stran: www.kudsevdah-ljubljana.com

Mujo Perenda (splošno), Izeta Hodžić (folklorna sekcija, telefon 041 420 194), Zora Perenda (literarno dramska sekcija).


KUD »SEVDAH« je bilo ustanovljeno leta 2007 z namenom ohranjanja kulture narodov Bosne in Hercegovine. V sklopu društva delujejo tri sekcije: Folklorna sekcija, Glasbena sekcija in Dramsko recitatorska sekcija. Društvo šteje od 60 do 70 članov, ki so razporejeni po sekcijah ali imajo druge zadolžitve, vezane za društvo.V dveh letih delovanja smo imeli več kot petdeset nastopov na različnih
prireditvah, bodisi kot organizatori ali kot gostje. Več kot desetkrat smo imeli nastope s celovečernim programom. Petkrat smo nastopili v tujini in med tem časom smo pridobili mnoge prijatelje iz različnoh društev, s katerimi uspešno in iskreno sodelujemo. Naš cilj je pridobiti čim več mladih in jih vključiti v delo društva prek sekcij, ki jih imamo. Radi bi, da dve prireditvi postaneta tradicionalni. To sta »Pozdrav pomladi«, na kateri se zberejo društva, ki delujejo v Sloveniji, in so društva vseh narodov in narodnosti s področja bivše Jugoslavije. Druga je "Večer Sevdaha in sevdalink", po katerih se naše društvo imenuje. Naš cilj je pridobiti in predstaviti čim več ljubiteljev pesmi sevdalink, ki so avtohtone bosanske pesmi. Predsednik društva od ustanovitve do danes je Mujo PERENDA. Za radovedneže imamo svojo internetno stran: www.kudsevdah-ljubljana.com in preko sto video zapisov na You Tube Kud Sevdah SLO, kjer si lahko ogledate naše nastope.