ZKDLJ-JSKD

  • Povečaj velikost črk
  • Privzeta velikost črk
  • Zmanjšaj velikost črk
Domov Kulturna društva Plesne skupine

FOLKLORNA SKUPINA TINE ROŽANC


Naslov:
ŽKUD Tine Rožanc
Folklorna skupina Tine Rožanc
Kolodvorska ulica 11
1506 Ljubljana
Kont. os.:
Dejan Štimpfelj
Telefon:
031/811-836
e-naslov:
Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript.
spletna stran:
www.kud-tinerozanc.si


Folklorna skupina Tine Rožanc deluje že več kot pol stoletja. Ustanovljena je bila leta 1949 s prihodom članov Plesnega športnega kluba Ljubljana pod okrilje Železničarskega kulturno umetniškega društva (ŽKUD) Tine Rožanc.

Slovensko narodno izročilo smo predstavljali po vsej Sloveniji, nekdanji Jugoslaviji, Evropi ter drugod po svetu. V samostojni državi smo dodobra prevetrili program, se posvetili odkrivanju velikega bogastva slovenskih običajev, plesov, glasbe in oblačil, ki bi morda drugače ostali skriti javnosti. Mnogo dežel smo spoznali, kot člani Mednarodne zveze železničarskih kulturno umetniških društev.

Poudariti je treba tudi nastopanje in druženje v okviru mednarodne organizacije CIOFF (Conseil international des Organizations de Festival de Folklore), saj FS Tine Rožanc redno vabijo na festivale pod okriljem te organizacije.

Trudili smo se, trudimo se in še v prihodnje se bomo trudili po najboljših močeh ohranjati kulturno izročilo in ga predstaviti širši javnosti v Sloveniji in tujini.