ZKDLJ-JSKD

  • Povečaj velikost črk
  • Privzeta velikost črk
  • Zmanjšaj velikost črk
Domov Obvestila Aktualno PRIZNANJA ZVEZE KULTURNIH DRUŠTEV LJUBLJANA - NAGRAJENCI V LETU 2019

PRIZNANJA ZVEZE KULTURNIH DRUŠTEV LJUBLJANA - NAGRAJENCI V LETU 2019

Objavljamo imena društev in posameznikov/posameznic, prejemnike/prejemnice priznanj Zveze kulturnih društev Ljubljana za dosežke na področju ljubiteljske kulturne dejavnosti v MOL. Podelitev priznanj bo v torek, 5.2.2019, ob 19.00, v Atriju Mestnega muzeja Ljubljana. Kulturni program: Pevska skupina Cintare. Goste in nagrajence bo nagovorila mag. Mateja Demšič, vodja oddelka za kulturo MOL. Lepo vabljeni člani/članice kulturnih društev, prijatelji, sorodniki, znanci, vsi, ki se ljubiteljsko ali profesionalno ukvarjate s kulturo in umetnostjo, in vsi, ki vam je kultura in umetnost na kakršen koli način blizu.  Svojo prisotnost potrdite do torka, 29.1.2019 na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript. ali po tel. 040 160 514 (Maja Papič, sekretarka). Vabilo je v prilogi.

ZLATO PRIZNANJE prejme:

Ingenium Ensemble – ob 10. letnici delovanja za vrhunsko izvajanje zborovske glasbe tako doma kot v tujini, kar dokazujejo tudi številni mednarodni dosežki in nagrade.

Pevska skupina Cintare – ob 15. letnici delovanja za izjemen prispevek na področju ohranjanja ljudskega izročila in posebne predstavitve ljudske umetnosti, saj poleg petja ljudskih pesmi skupina predstavlja tudi raznolikost noš in nasploh oblačilne kulture na Slovenskem.


SREBRNO PRIZNANJE prejme:

Klemen Bojanovič – za izjemen prispevek v folklorni dejavnosti, kjer se kot mlad in perspektiven glasbenik vse bolj uveljavlja kot avtor odličnih glasbenih priredb in svetovalec folklornim glasbenim sestavom.

Urša Rupnik – za izjemen prispevek na področju sodobnega plesa, s svojim znanjem mentorira in motivira tako mlajše kot tudi starejše plesne generacije, ki zaradi njene strokovnosti dosegajo vrhunske rezultate v okviru ljubiteljske sodobno-plesne dejavnosti.

Danijel Šmon – za 50 let aktivnega in predanega dela na področju gledališke dejavnosti, kjer je s svojim talentom, z izjemno delavnostjo in igralsko dovršenostjo pustil neizbrisen pečat. 


BRONASTO PRIZNANJE prejme:

Matjaž Ponikvar – za izjemen organizacijski in strokovni prispevek na področju folklorne dejavnosti, saj je s svojim delom in predanostjo pomembno zaznamoval delovanje AFS France Marolt.

Ema Soleva Vardjan – za izjemen prispevek za dolgoletno organizacijsko in ustvarjalno dela v MKD Makedonija ter aktivno povezovanje v Sloveniji živečih Makedoncev.


ČASTNO PRIZNANJE prejme:

Lovro Sodja – za izjemen prispevek na področju medkulturnih izmenjav in krepitev vezi med Slovenijo in sosednjo Avstrijo ter dolgoletno organizacijsko in ustvarjalno delo v okviru vsakoletnih Koroških kulturnih dni v Ljubljani.