ZKDLJ-JSKD

  • Povečaj velikost črk
  • Privzeta velikost črk
  • Zmanjšaj velikost črk
Domov Kulturna društva Gledališke skupine

KUD SVOBODA ZALOG


Naslov:

KUD Svoboda Zalog

Agrokombinatska 2

1129 Ljubljana Zalog

Kont. os.:

Aleksander Skuk, predsednik

Telefon:

031 860 553

e-pošta:

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript.

web:

http://www.kreart.si/svoboda_zalog

 

Kje nas najdete?
KUD Svoboda Zalog deluje na Agrokombinatski 2, 1129 Ljubljana-Zalog.
Vse informacije o društvu in predstavah vam bodo z veseljem posredovali:
Milena Končina, tel.: 051 622 205; Marija Gregorc, tel.: 031 727 032
Aleksander Skuk, e-naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript.

Kdo smo?
KULTURNO DRUŠTVO SVOBODA ZALOG se je rodilo že leta 1927. Polni razmah je doživelo po zgraditvi Zadružnega doma v Zalogu, kjer je dobilo svoje prostore in razmeroma velik oder.
Težko bi prešteli, še težje imenovali vse predstave in igralce, ki so se v vseh teh letih zvrstili na odru. Vsekakor pa jim gre priznanje in zahvala za vložen trud, saj samo zaradi njih društvo še vedno deluje.
Danes je devetnajst rednih članov, kadar pa se pokaže, da potrebujemo še koga, sodelujejo z nami povabljeni gostje.

Kaj delamo?
Danes delujoči člani društva, se vsak torek in sredo zvečer zberemo in 'delamo teater'. V zadnjih letih sodelujemo s profesionalnim režiserjem Jožetom Valentičem, s katerim smo pripravili tri, pri obćinstvu zelo dobro sprejete, komedije:
NORČIJE V SPALNICAH; avtor "Alan Ayckbourn" in MOJE MIŠKE, ki si jih je zamislila "Branka Rozvin". Tudi tretja predstava je komedija TRANSVESTITSKA SVATBA, ki je še vedno aktivna predstava in jo je napisal Vinko Moderendorfer. Z "Ohcetjo" smo gostovali širom po Sloveniji in vedno znova smo veseli, ko jo imamo priložnost predstaviti še komu.

Sveže postavljeno?
Sprejeli smo nov izziv in 19. novembra 2004 smo imeli novo premierno predstavo. V roke smo vzeli tekst slavnega španskega dramatika Pedra Calderona de la BARCE in "na oder je postavljena" njegova komedija "DAMA ŠKRAT".
Občinstvo popeljemo v temperamentno Španijo, natančneje v Madrid sredi 17. stoletja. Tam srečamo zaljubljene in temperamentne Špance, ki znajo hitro potegniti meč; zapeljive in navihane Španke, ki mešajo štrene moškemu svetu in iznajdljive ter šaljive služabnike, ki zvesto služijo svojim gospodarjem
.