ZKDLJ-JSKD

  • Povečaj velikost črk
  • Privzeta velikost črk
  • Zmanjšaj velikost črk
Domov Kulturna društva Mešani pevski zbori

MEŠANI PEVSKI ZBOR BILJANA

Naslov:

Makedonsko kulturno društvo Makedonija
Masarykova 24
1000 Ljubljana

 Kont. oseba:

Jelena Soro, M: 040 184 802

e-naslov:

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript.     

    Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript.MePZ Biljana je prva sekcija Makedonskega društva v Ljubljani. Deluje že 19 let. Sestavljajo ga pevke in pevci makedonskega, slovenskega in hrvaškega porekla. Prevladujejo člani makedonske narodnosti. Program je zasnovan tako, da v največji meri izvajajo makedonske pesmi, nato slovenske, sledijo pa jim skladbe drugih narodov. Zbor vodi ga. Jelena Soro.

MKD Makedonija iz Ljubljane je društvo ljubiteljev makedonske tradicije in kulture. Društvo je bilo ustanovljeno leta 1965, sprva kot društvo študentov iz Makedonije, danes pa šteje več kot 450 članov. Člani društva so v glavnem slovenski državljani, rojeni v Makedoniji, njihovi potomci in prijatelji. Večkrat na leto MKD Makedonija organizira slikarske razstave in kulturne prireditve z znanimi slikarji, pesniki, pisci, glasbeniki, igralci, in drugimi ustvarjalci.

V okviru društva aktivno delujejo naslednje skupine: glasbena skupina Strune, mešani pevski zbor Biljana, ki šteje 20 članov, mladinska sekcija s 50 člani, literarna, likovna in športna sekcija, ki goji nogomet, košarko in druge športe.