ZKDLJ-JSKD

  • Povečaj velikost črk
  • Privzeta velikost črk
  • Zmanjšaj velikost črk
Aktualno

SEMINAR O FINANČNEM POSLOVANJU DRUŠTEV

25.1.2013 ob 16.30 v Centru kulture Španski borci!

Vabljeni!PRIJAVA NA MEDNARODNI FOLKLORNI FESTIVAL Z NASLOVOM - LJUBEZENSKA PESEM OB DONAVI -

E-pošta natisni PDF

Mednarodni folklorni festival z naslovom -Ljubezenska pesem ob Donavi- naslavlja natečaj vokalnim solistom in manjšim komornim skupinam (največ 5 izvajalcev, starejših od 18 let). Kot razkriva naslov, je osnova tema Ljubezen v vseh umetniških žanrih, ki ljubezensko pesem predstavlja v vsej paleti čustvenih stanj in njenih odtenkih občutljivosti. V predizboru bo izbranih tridesetih izvajalcev s katerimi želijo organizatorji ponovno odkriti, ovrednotiti in promovirati stanje »Ljubezen« in ob tem izpostaviti mlade izvajalce oz. zasedbe, ki bodo s svojim sodelovanjem obogatile duhovno dediščino Podonavja. Natečaj je omejen  z donavsko noto – organizatorji vabijo k sodelovanju izvajalce iz Nemčije, Avstrije, Slovaške, Madžarske, Hrvaške, Srbije, Bolgarije, Romunije, Moldavije in Ukrajine, vabljene pa tudi skupine iz Slovenije. Najboljši izvajalci bodo tudi nagrajeni. Če se v tej zgodbi prepoznate tudi vi, povabljeni na XIII. Izdajo festivala, Braila, Romunija, 16. - 18. julij 2019. Več informacij v spodaj pripetem dokumentu. 

LAST_UPDATED2
 

ZAMENJAVA SEKRETARKE ZKDL

E-pošta natisni PDF

Spoštovani člani/članice društev,

Obveščam vas, da je na Zvezi kulturnih društev Ljubljana prišlo do zamenjave sekretarke zaradi mojega odhoda na drugo delovno mesto. Na delovno mesto sekretarke ZKDL je s 1. junijem 2019 nastopila ga. Simona Zorc Ramovš. Ga. Simona je bila desetletje vodja strokovne službe Zveze kulturnih društev Grosuplje, sicer pa je gledališka igralka in strokovnjakinja za ljubiteljsko gledališko dejavnost, v kateri je aktivna že od svojega 11-ega leta. Je tudi moderatorka in kreatorka scenarijev in kot dolgoletna sodelavka JSKD poznavalka celotne produkcije ljubiteljske dejavnosti.

 

SKUPINA LJUBITELJEV VOKALNE GLASBE IŠČE UČITELJA

E-pošta natisni PDF

Osem članska ekipa ljubiteljev vokalne glasbe bi se želela naučiti večglasnega petja in za ta namen išče učitelja. Gre se za ljubiteljsko ekipo pevcev po duši. Za inštrukcije bi bili pripravljeni plačati. V kolikor vas sodelovanje zanima, jim to prosim sporočite na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript.

LAST_UPDATED2
 

KOMORNI MOŠKI PEVSKI ZBOR LEK VAS VABI, DA SE JIM PRIDRUŽITE

E-pošta natisni PDF

Ljubitelji glasbe, imate dar in veselje do zborovskega petja in razmišljate o tem, da bi prepevali v moškem zboru? Če ste si odgovorili pritrdilno vas pevci Komornega moškega pevskega zbora Lek vabijo, da se jim pridružite. Redne pevske vaje imajo vsak ponedeljek in četrtek v večernih urah v prostorih tovarne Lek v Mengšu. Za več informacij so vam na voljo na tel. številki 031 381 550 ( Saša Lenarčič ) oz. na e- poštnem naslovu mailto:sasa.lenarcic@ Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript. , ogledate si lahko tudi spletne strani facebook.com/kmz.lek in kmzlek.si.

Priponke:
Prenesi to datoteko (Povabilo.pdf)Povabilo.pdf[ ]159 Kb
LAST_UPDATED2
 

SPLETNA REVIJA PRIMUS VABI K ODDAJI PREDLOGOV ZA OBJAVO VSEBIN S PODROČJA LJUBITELJSKE KULTURNE DEJAVNOSTI

E-pošta natisni PDF

Uredništvo spletne revije Primus – revija za ljubiteljsko kulturno dejavnost vabi vse predstavnike zvez kulturnih društev k oddaji predlogov za objavo vsebin v Primusu s področja ljubiteljske kulturne dejavnosti. Lahko podate predloge za članke, predvsem v zvezi z dogajanjem na področju kulture v vašem lokalnem okolju. Problemski in kritični članki so zelo zaželjeni, ki odslikavajo realno stanje kulturnega utripa v lokalnih okoljih. Morda ima kdo idejo za recenzijo kakšne zanimive in kvalitetne ljubiteljske produkcije, reportažo zanimivega projekta, dogodka, ustvarjalca …? Je morda vaše društvo kje gostovalo ali prejelo kakšno priznanje za dosežek doma ali v tujini? Dobrodošle so tudi daljše razprave s področja kulture ali morda predelava kakšnih arhivskih zapisov s področja ljubiteljske kulture. Praznuje kakšno društvo v vašem kraju jubilej? Spodbudite jih k promociji v Primusu, kjer lahko objavimo članek o društvu s fotografijami.

 


JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL